друкувати


Громада Івано-Франківська отримала доступ до генплану міста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-13 05:35:28

13 січня 2012 року відбулася прес-конференція щодо оприлюднення генерального плану Івано-Франківська. Участь у зустрічі взяли директор Департаменту містобудування та архітектури Олег Гаркот, головний архітектор міста Володимир Гайдар та секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків.

Як зазначає секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків, донедавна доступ до цього документу був обмежений і перебував під грифом «таємно». Саме тому депутати ініціювали можливість публічного доступу до генерального плану міста, прийнявши відповідне рішення на сесії, інформує прес-служба міськради.

Згідно цього рішення мешканці Івано-Франківська отримали можливість ознайомитися з цим документом, стежити за ситуацією забудови у місті. Як наголошує головний архітектор міста Володимир Гайдар: «Публічна доступність до генерального плану міста викликана необхідністю. Перш за все — це задоволення інформаційних потреб державних органів, органів місцевого самоврядування, громадськості, та тих мешканців, що мають наміри проводити містобудівну діяльність».

Як говорить директор Департаменту містобудування та архітектури Олег Гаркот, робота над цим документом вимагала доволі клопіткого підходу. «Працівниками Департаменту було опрацьовано кожен фрагмент генерального плану Івано-Франківська. Зараз же цей документ стає повністю публічним для громади, чим можуть похвалитися небагато міст України. Оцифровано дані по всіх мікрорайонах, центральній частині, що в свою чергу представляє цілісну картину для населення», — розповідає головний архітектор міста.

За словами секретаря Івано-Франківської міської ради Руслана Марцінківа, «Івано-Франківськ – одне з перших міст, де громадяни отримали доступ до генерального плану. А це ще один, черговий крок до забезпечення прозорості та відкритості влади. Бо люди мають право отримувати інформацію, знаходити відповіді на свої запитання, зрештою – контролювати ситуацію».

Джерело: Радіо «Західний полюс»