друкувати


Делегація угорських медиків із Будапешта перебуває в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-13 02:15:34

Делегація у складі трьох угорських медиків із Будапешта перебуває в Івано-Франківську. Об’єднала лікарів із двох країн спільна мета — разом перемогти в конкурсі проектів, що дасть можливість підключити медичні заклади міста до мережі телемедицини.

Проект реалізується за програмою транскордонної співпраці Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, що фінансується Європейським Союзом. Щоб продемонструвати на прикладі, як виглядатиме консультування з колегами через інтернет, в Івано-Франківську провели спілкування в режимі онлайн між центральною міською клінічною лікарнею, де знаходилися угорські гості, та міською дитячою клінічною лікарнею, за участю медиків з обласного центру.

Учасником діалогу від Івано-Франківська був заступник головного лікаря міста Володимир Вовчук. За його словами, продемонстровано тільки сегмент із тих можливостей, які надає телемедицина. В ідеалі, коли все працює, лікар зі свого робочого місця може проконсультуватися з приводу якоїсь проблеми пацієнта з медиками різних країн світу, продемонструвати результати різних досліджень, таких як узд-дослідження, рентгензнімки та фіброскопію.

Про шанси на перемогу — Володимир Вовчук:

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК