друкувати


До початку Нового року ринок нумізматики поповнився свіжими надходженнями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-12 01:00:51

До початку Нового року ринок нумізматики поповнився свіжими надходженнями. І це не випадковість. Адже зазвичай саме у святкові дні продажі пам'ятних та інвестиційних монет значно зростають. Не лише фахові колекціонери поспішають першими придбати новинки. Їм часто складають конкуренцію люди, далекі від цього захоплення. Вони купують монети у подарунок.

Хоча ринок монет в Україні, як стверджують фахівці, відсутній, новинки цієї сфери завжди викликають зацікавлення. Кожна з них — це справжній витвір мистецтва, нерідко — ювелірний. Це надійне капіталовкладення, захищене від інфляції. Адже монета окрім подорожчання металу, з якого вона виготовлена, накопичує ще й історичну та культурну цінність. їх стартова вартість чимала.

Більшість цих монет з «дракончиками» є інвестиційними. Вони виготовлені за кордоном. На їх реверсі — зображення британської королеви Єлизавети. Аверси найрізноманітніші — іноді навіть барвисті. Серед вітчизняних монет найноворічнішою є срібна, номіналом 5 гривень, під назвою «Рік Дракона» і серії «Східний календар».

Джерело: Радіо «Західний полюс»