друкувати


1 січня в Україні було зареєстровано 232 пожежі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-10 02:15:14

У державі склалась вкрай складна ситуація з виникненням пожеж, травмуванням та загибеллю людей на них. Щороку під час святкування Новорічних та Різдвяних свят різко зростає кількість виникнення пожеж у житловому секторі. Тільки за одну добу (1 січня 2012 р.) в державі зареєстровано 232 пожежі, з них у житловому секторі – 148 пожеж. На цих пожежах загинуло 26 осіб, 16 травмовано. Вогнем знищено 58 будівель. Матеріальні збитки від пожеж становлять майже 5,5 млн грн.

О 12 год. 34 хв. 30 грудня в с.Високопілля Валківського району Харківської області у приватному житловому будинку виникла пожежа. Внаслідок пожежі від отруєння чадним газом загинуло 4 дитини (2006-2010 р.н.), вогнем знищено будинок та речі домашнього вжитку. Попередня причина виникнення пожежі – порушення пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

О 18 год. 10 хв. 2 грудня у смт.Покровське Дніпропетровської області в одноповерховому приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 3 особи. Орієнтовна причина пожежі – ППБ при користуванні печі на твердому паливі.

О 11 год. 43 хв. 7 січня у с.Сопів Коломийського району в одноповерховому приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої продуктами горіння отруїлося двоє дітей. Причина пожежі – дитячі пустощі з вогнем.

Основні причини виникнення пожеж: порушенням правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення, необережне поводження з вогнем, дитячі пустощі, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок, порушення правил пожежної безпеки при користування газовими приладами.

Щоб запобігти виникненню випадків пожеж Коломийський відділ Держтехногенбезпеки звертається до всіх мешканців Коломийського району і м.Коломия з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті та під час святкування свят, бути обережними, не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Джерело: Коломийське РВ Управління МНС України в Івано-Франківській області