друкувати


"Люм’єр" одним із перших в Україні впроваджує активну систему 3D

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-06 01:00:23

Світ кіно стає більш реальним для івано-франківців. Театр кіно «Люм’єр» одним із перших в Україні впроваджує активну систему 3D.

Людство завжди прагнуло нових вимірів. Спочатку — об'ємного звуку, а тепер — такого ж зображення. Проектор японського виробництва, який використовуватимуть у театрі кіно «Люм’єр», подарує чимало переваг, якими володіє активна система 3D у порівнянні зі звичайною.

Цифрове кіно ще донедавна надто повільно завойовувало позиції. Адже досягнути яскравого ефекту зображення на екрані було непросто. Та завдяки реалізації найновіших технологій воно вийшло на чільні позиції. Активні окуляри для 3D — це наче 2 LCD телевізори з вбудованим мікрочіпом в кожному оці глядача. Ними укомплектований увесь кінозал — наразі в наявності 250 штук, а також запасні. Заряджають ці пристрої у спеціальній шафці. Тривалість їх роботи — 40 годин. А ще вони не втомлюють зір.

Першими з новим активним 3D познайомилися працівники театру кіно «Люм'єр». Глядачі матимуть змогу пізнати з новий вимір видовищності завдяки фільму Мартіна Скорсезе «Хранитель часу». До речі, це перша стрічка у творчому доробку легендарного режисера, в якій він використав 3D ефекти.

Джерело: Радіо «Західний полюс»