друкувати


До дитсадочка — через інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-06 12:00:25

В Івано-Франківську відтепер діятиме електронна реєстрація дітей до дошкільних навчальних закладів. Нині на обліку в освітян знаходиться близько 2 тисяч дошкільнят. Однак реальної картини, скільки малюків потребують місць у садочках, — немає. Відтак місцеві депутати вирішили запровадити у місті єдину електронну базу.

З 10 лютого в центрі надання адміністративних послуг запрацює спеціально відведене вікно. Тут батьки зможуть внести дані малюка до он-лайн черги. Освітяни такому нововведенню радіють. Кажуть, нарешті вдасться остаточно подолати корупцію у ДНЗ. Уже з наступного року без реєстраційної картки завідуючі не зможуть прийняти дитину в садок. До того ж процедура влаштування малюка у дошкільний заклад буде під постійним контролем батьків.

Після 20-го січня упродовж двох місяців відбуватиметься перереєстрація тих дітей, які уже знаходяться на обліку. Після внесення в базу цих малюків, до он-лайн черги записуватимуть всіх охочих. Картки та процедура реєстрації, обіцяють чиновники, будуть безкоштовними. Наразі фінансуватиме впровадження електронного обліку міжнародний фонд «Відродження». А з наступного року витрати планують закласти в міський бюджет.

Джерело: Радіо «Західний полюс»