друкувати


У Воскресинцях на Коломийщині відбулось відкриття пішохідного переходу через річку Прут

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-06 10:00:28

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич привітав усіх з визначною подією у житті села та подякував за активну громадську позицію, яка сприяла швидшому вирішенню проблеми та вручив грамоти за активну участь у будівництві пішохідного переходу жителям села, а також керівникам підприємств, установ, організацій, які долучились до будівництва.

Проблема з переходом на куток Запруття села Воскресинці гостро постала у 2008 році, коли повінь завдала чимало збитків не лише Коломийському району, але й іншим районам Івано-Франківщини. З часу, коли закінчилась повінь, мешканці села збудували вже чотири кладки, однак вони не були надійними і не забезпечували в повній мірі усі потреби, пов’язані з переходом. Щоб вирішити проблему було прийнято рішення облаштувати підвісний пішохідний перехід.

Спільними зусиллями жителів села та влади будівництво пішохідного мосту на сьогодні завершено.

Звичайно, цю конструкцію ще не можна назвати повноцінним мостом, адже це лише тимчасовий пішохідний перехід. Однак, пішохідне сполучення людей повністю забезпечено. Відстань від одного берега до іншого становить близько 100 метрів. До цього школярі вбрід добиралися до школи, тепер же всі мешканці матимуть надійну переправу та зможуть нормально і без проблем перейти річку.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА