друкувати


Криміногенна ситуація на Прикарпатті упродовж новорічних свят залишається стабільною

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-03 03:00:04

Як засвідчує аналіз заяв та повідомлень громадян про злочини, правопорушення та події, криміногенна ситуація на Прикарпатті упродовж новорічних свят не зазнала суттєвих змін і залишається стабільною. Щоправда, роботи в ці дні у міліціонерів вистачало, оскільки в чергові частини міськрайвідділів надходили повідомлення про конфлікти між громадянами у розважальних закладах, а також безпосередньо за місцем проживання громадян.

На жаль, не минулося без трагедії. У новорічну ніч на одні з вулиць у Долині виникла бійка між чоловіками, які перебували в нетверезому стані. Внаслідок конфлікту двоє долинян отримали ножові поранення. Один з них у лікарні помер. До ранку працівники міліції встановили і затримали двох осіб, причетних до вчинення вбивства. 34-річний і 28-річний мешканці Долини притягуються до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.2 статті 115 Кримінального кодексу України (Навмисне вбивство з хуліганських мотивів).

У ніч на 2 січня співробітники снятинської та косівської міліції спільними зусиллями затримали 19-річного мешканця Снятинського району, котрий вчинив декілька замахів на незаконне заволодіння чужими автомобілями, і, зрештою, у селі Рожневі Косівського району викрав з подвір’я іномарку. Проїхавши декількасот метрів, молодик не впорався з керуванням автомобіля, відтак транспортний засіб опинився поза межами проїжджої частини дороги. Як пояснює затриманий, він намагався якимось чином добратися додому після святкування у Косівському районі. Проти молодого чоловіка порушено кримінальну справу.

Упродовж перших двох діб нового року зареєстровано 2 факти пограбування. Один із злочинів цього виду вже розкрито – у Калуші затримано 17-річного юнака, який силоміць забрав гроші в іншого неповнолітнього. Тим часом  в Івано-Франківську міліціонери розшукують невідомого чоловіка, який вдосвіта 2 січня без застосування насилля заволодів жіночою сумкою мешканки обласного центру.

У Надвірянському райвідділі міліції вирішується питання про притягнення до відповідальності 14-річного підлітка, котрий викрав з підсобного приміщення пенсіонера мотоцикл. Після повідомлення про цей злочин працівники міліції за дві години встановили місцезнаходження зловмисника і затримали його з мотоциклом.

За перші дві доби зареєстровано загалом 5 злочинів з категорії тяжких, 2 – з категорії особливо тяжких (вбивство і замах на вбивство у Долині), а також 42 злочини середньої тяжкості. Грубих порушень громадського порядку у місцях значного скупчення людей не зареєстровано.

На автошляхах області зареєстровано 1 дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої постраждала 24-річна мешканка Львова. У вечірній час в умовах обмеженої видимості дівчина намагалася перейти дорогу в селі Микуличині Яремчанської міськради. Дійшовши до середин проїжджої частини дороги, вона розгубилася при появі автомобілів і почала повертатися назад, де в цей час рухалися «Жигулі». Потерпілу доправлено у лікарню з тяжкими травмами. За фактом ДТП проводиться перевірка.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області