друкувати


Станом на 2 січня на Прикарпатті уже зареєстровано десять пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-03 10:00:03

Станом на 2 січня на Прикарпатті уже зареєстровано десять пожеж, повідомили «Західному полюсу» у прес-службі Управління МНС в області.

Горіли підвали та квартири багатоповерхівок у Івано-Франківську та Калуші та приватні обійстя на Верховинщині, Коломийщині та Богородчанщині. На щастя, обійшлося без людських жертв.

В ніч проти 1 січня в обласному центрі по вулиці Гетьмана Мазепи виникла пожежа в підвальному приміщенні одного із п’ятиповерхових житлових будинків. Вогнем знищено речі домашнього вжитку та побутове сміття, що знаходилось в підвалі.

Під час гасіння пожежі черговою вартою рятувальників самостійної державної пожежної частини № 1 м.Івано-Франківська врятовано двох осіб без постійного місця проживання. Як з’ясувалося, саме необережність у поводженні з вогнем з боку безхатченків і призвела до виникнення пожежі. В новорічну ніч сталася ще одна пожежа в обласному центрі. В одній із житлових квартир, що по вулиці Чорновола, в результаті пожежі вогнем було пошкоджено меблі та речі домашнього вжитку. Причина пожежі встановлюється.

1 січня о 04:20 год. в селі Устеріки Верховинського району з невстановленої поки що причини виникла пожежа в одному із житлових будинків. Вогнем знищено житловий будинок. Того ж дня через перекал печі сталася пожежа в одному із помешкань в місті Коломия. Внаслідок пожежі було закопчено стіни та стелю будівлі. 1 січня на одному із обійсть в селі Іваниківка Богородчанського району горіла господарська будівля. Вогнем знищено 300 кг грубих кормів та пошкоджено господарську споруду. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Того ж дня виникла пожежа в житловій квартирі на 5-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку по вулиці Дзвонарській в місті Калуші. Внаслідок пожежі вогнем знищено побутову техніку, меблі, речі домашнього вжитку, пошкоджено двері та вікна квартири. Причина виникнення пожежі встановлюється.

В перший день Нового року рятувальникам обласного центру доводилося двічі виїжджати на гасіння загорань побутового сміття на відкритих територіях по вул. Б. Хмельницького та вул.Вовчинецькій. Причини виникнення обох пожеж встановлюються.