друкувати


Міліція затримує автомобілі, які перевозять ялинки без документів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-28 03:15:24

У рамках проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Ялинка» працівники міліції в Івано-Франківській області протягом останньої доби задокументували 4 правопорушення, пов’язані з фактами перевезення і реалізації ялинкових дерев.

Зокрема, увечері на дорозі у Снятинському районі наряд ДАІ затримав автомобіль «Мерседес-Віто», в якому перевозили 100 ялинок. 32-річний водій на час перевірки не мав жодних документів, які б засвідчували про походження зрубаних хвойних дерев. Автомашину доправлено на арешт майданчик, правоохоронці з’ясовують питання законності перевезення новорічних ялинок. Без належних документів на перевезення 7 ялинок рухався вантажний автомобіль і в Рожнятівському районі. На дорозі у цьому ж районі затримано «Жигулі», 50-річний водій яких так само не подбав про належне оформлення документів на 6 ялинкових дерев.

Тим часом на ринку в райцентрі Рогатині група працівників міліції задокументувала факти незаконної реалізації ялинок, яку здійснював 40-річний мешканець Косівського району. Чоловік продавав ялинки, на які не мав жодних документів. У нього вилучено 6 деревець, проводиться перевірка.

Міліція нагадує, що у разі виявлення порушень законодавства винних притягуватимуть до відповідальності. Відповідно до ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення за незаконну порубку, пошкодження чи знищення лісових культур і насаджень передбачено стягнення штрафу від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170 гривень). Передбачена й відповідальність за порушення правил торгівлі на ринках. Крім цього, варто знати, що з правопорушників вимагатимуть відшкодувати збитки за кожне незаконно зрубане деревце: залежно від діаметра стовбура сума відшкодування коливається від 188 до 855 гривень.

Органи внутрішніх справ спільно з працівниками лісового господарства та екологічної інспекції вживатимуть й інші попереджувальні заходи, спрямовані на недопущення вирубок ялинкових дерев.

Джерело: Управління МВС України в Івано-Франківській області