друкувати


Вифлиємський вогонь – водіям таксі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-24 02:00:06

Святий Вифлиємський вогонь вже понад тиждень в Івано-Франківську і вчора він потрапив до людей, яких специфіка професійних обов’язків змушує працювати тоді, коли всі решта відпочивають і святкують – водіям таксі.

Лампадки зі свічками, що палають святим полум’ям, господарям розмальованих шашечками сталевих коней передали українські скаути – члени станиці Івано-Франківськ Національної скаутської організації «Пласт», які вже багато років поспіль привозять Вифлиємський вогонь в нашу країну, отримуючи його як естафету у своїх закордонних колег-скаутів. «Цей Вифлиємський вогонь, - розповідає координатор акція Ольга Дякун, - привезли скаути із святих місць до Відня і звідти ми, учасники НСОУ «Пласт», 14 грудня привезли його до Івано-Франківська. Я особисто везла його. Сьогодні ми передаємо цей вогонь таксистам, щоб вони, якщо їм доведеться раптом працювати в новорічну чи різдвяну ніч, відчували у кабінах своїх авто Новий рік і Різдво».

Зі слів пані Дякун, такий акція з дарування вогню таксистам відбувається вперше. Власне, самі водії досить позитивно відгукнулись про неї, зазначивши, що воліли б краще проводити свята у колі родини, проте часто-густо змушені працювати у святковий час, а відтак вогонь Вифлиємський додаватиме салону їх автомобілів тепла і нагадуватиме, що вдома їх, живих і здорових чекають рідні і близькі.

Разом з таксистами часточку Вифлиємського вогню у пластунів отримав і голова Асоціації приватних таксистів і перевізників Івано-Франківська, депутат міської ради від фракції ВО «Свобода» Роман Харук.

Автор: Сергій БІЛИЙ