друкувати


На найвищій вершині України заблукав американець

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-24 09:00:34

Майже чотири години четверо рятувальників Ворохтянського пошуково-рятувального відділення Гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення шукали 25-річного громадянина Сполучених Штатів Америки, який заблукав 22 грудня на схилах гори Говерла в Карпатах.

Як стало відомо, чоловік прибув у гори зі своєю знайомою. Діставшись відпочинково-спортивної бази «Заросляк», молоді люди розпочали підйом з її території на найвищу вершину Українських Карпат. Втім, по дорозі налякана складними погодними умовами на схилах Говерли, дівчина заявила, що повертається і розпочала спуск в напрямку «Заросляка». Чоловік, однак, не пішов за своєю супутницею і продовжив рух в напрямку вершини. Діставшись самотужки до підніжжя і не дочекавшись там свого колегу по сходженню, який чомусь затримувався зі спуском, жінка близько 16.30 години зателефонувала у службу порятунку. Вже о 17.15 годині підняті по тривозі рятувальники виїхали в район зникнення іноземця.

Як вдалося з’ясувати у прес-службі УМНС в області, американця-екстремала знайти близько 21.05 години на полонині «Кознеска». З чоловіком було все в порядку, проте з віднайденням дороги вниз у нього виникли проблеми. Рятувальники супроводили заблукалого іноземного громадянина до бази «Заросляк». Наразі, зі слів «еменесників», стан потерпілого розцінюється як задовільний.

Автор: Сергій БІЛИЙ