друкувати


"Невидиме" на фото показала Марта Чудовська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-23 12:00:14

Інвізібл або ж Невидиме. Сам воно й потрапило на виставку світлин фотохудожниці Марти Чудовської. Першу під назвою «Скло і метал» дівчина презентувала у Будапешті, дві наступних — у облмуздрамтеатрі були присвячені акторам та особливим моментам вистав.

А от четверту мисткиня присвятила своїм улюбленим європейським містам. Прага, Женева, Цюріх, Люксембург та Мюнхен, а також столиця кохання — Париж.

Марта Чудовська за фахом — художниця. Тож подорожуючи, часто створює замальовки архітектури та її елементів. Однак фотографує наразі значно більше. Із близько двох тисяч світлин, створених за чотири роки мандрів, для виставки відібрала три десятка найулюбленіших. На них — місця, які найбільше вразили мисткиню, до яких вона часто поверталася, і котрі відображені на її фото у різноманітних ракурсах та у різний час. Це архітектура та її елементи, вітрини кав ярень та крамниць, фрагменти фестивалів тощо.

Нині, зізналась фотомисткиня, вона працює над новою серією світлин. Це будуть натюрморти, у яких також не бракуватиме контрастів — світла і тіні, ніжних та важких фактур.

Джерело: Радіо «Західний полюс»