друкувати


Забезпечення доступу до публічної інформації в Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-22 02:40:26

Публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень.

На вибір запитувача запити про інформацію можуть подаватися в усній та письмовій формі, поштою, факсом, по телефону, електронною поштою.

Запит на інформацію може бути подано до Коломийської ОДПІ в робочий час згідно з правилами внутрішнього трудового розпорядку (з понеділка по п’ятницю з 09-00 до 13-00 год. та з 14-00 до 18-15 год. (у п’ятницю – до 17-00 год.).

Запит може бути поданий на поштову адресу: Коломийської об'єднана державна податкова інспекція, 78200, м.Коломия, вул.Б.Хмельницького, 3, (на конверті вказувати «Публічна інформація») або на електронну адресу: dpi907@ukr.net, факсом: (03433) 2-44-10; за телефоном: (03433) 5-10-00; в усній формі особисто посадовим особам спеціального структурного підрозділу Коломийської ОДПІ, на який покладено функції щодо організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації.

Слід зазначити, що оформлений належним чином письмовий запит на інформацію має містити: прізвище, імя, по батькові – для фізичних осіб, найменування – для юридичних осіб, поштову адресу, адресу електронної пошти (за наявності), номер телефону запитувача; вид, назву, реквізити, зміст документа, або загальний опис інформації що запитується; дату та підпис запитувача.

Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту. У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження.

Звертаємо Вашу увагу на те, що запити щодо порядку застосування норм та положень Податкового кодексу України та інших законів з питань оподаткування не є запитами на отримання публічної інформації в розумінні Закону України «Про доступ до публічної інформації» та розглядаються органами ДПС в порядку та строки, визначені статтею 52 Податкового кодексу України, тобто протягом 30 календарних днів.

Джерело: Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ