друкувати


Івано-франківців навчали робити ялинки… з паперу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-22 03:00:43

Ялинка власноруч. Івано-Франківцям запропонували створити її на спеціальному новорічному майстер-класі з орігамі. Звісно, на велику святкову окрасу приміщення початківці руку не підіймали. Розпочали з мініатюрних інтер’єрних символів.

Опанувати техніку виконання охочим допомогла місцева поетеса Галина Гайванюк. Давнім японським мистецтвом орігамі дівчина захопилася нещодавно — близько півроку тому. Тож новорічна ялинка з паперу для самої майстрині — також перша.

Конструюванням з паперу тут займаються вже не вперше. Раніше складали водяну бомбочку, квіти і фігурки тварин та птахів. Тепер набуті навички відвідувачі майстер-класу використовують для оздоблення особливої новорічної ялинки.

Для створення повноцінного новорічного комплекту з неодмінною зіркою, яку прилаштують на верхівку саморобної красуні, потрібен мінімум — лише папір і ножиці. Та малюкам елементарне на перший погляд мистецтво орігамі не під силу. Адже у таких виробах не використовують жодної краплі клею — все тримається на власному кріпленні, для якого необхідні певні навички логічного мислення та просторової дизайнерської комбінаторики. Не завадить, звісно, й певний мистецький смак.

Участь у новорічному майстер-класі була безкоштовною. Відвідувачі, окрім власноруч створених прикрас, отримали ще й відповідний святковий настрій.

Джерело: Радіо «Західний полюс»