друкувати


Івано-франківцям презентували "Альбом" від Іздрика

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-20 03:00:14

Underworld, або ж «Підземний світ», — саме так дослівно перекладається назва нової книги одного із творців «станіславського феномену». Яка насправді книгою не є. Юрій Іздрик називає її альбомом. До нього увійшло те, що впродовж 2-х років він презентував виключно на своїй інтернет-сторінці Живого журналу. Це вірші, проза та фотоколажі, які супроводжують кожен текст автора концептуального журнального проекту «Четвер».

Кольоровий треш-гламур — так характеризує це видання сам автор. У рецензіях критиків до альбому Underworld фігурують як звинувачення у моральному ексгібіціонізмі, так і подяки за найдетальніший зріз письменницького мозку. Наприклад, літераторка Галина Петросаняк навідріз відмовилась сприймати окремі складові цієї книги — а саме шокуючі фото та специфічний сленг. Однак переваг у новому доробку колеги, переконана вона, все-таки більше.

Альбом складається з кількох розділів, кожен з яких присвячений окремій сторінці особистості Іздрика та його біографії. Оин з них має назву «Драмтеатр всередині». Він містить пісенні тексти, створені для виконання музичним спецпроектом прикарпатського письменника Юрка Іздрика та хмельницького поета Гриця Семенчука.

Джерело: Радіо «Західний полюс»