друкувати


Цукерки просто неба – чудо до дня святого Миколая

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-20 10:00:03

Подарунки дітям до дня святого Миколая – то не просто традиція, а вже скоріше правило. Тому малеча усієї України, ну принаймні Західної, з нетерпінням чекає на це свято, щоб прокинувшись рано вранці знайти у себе під подушкою смачні солодощі, яскраві іграшки, розумні книжки тощо.

Малюки ж, які волею випадку завітали вчора після обіду на Вічевий майдан, де буквально позавчора запалала різноколірними вогнями головна міська ялинка, отримали додаткове задоволення, бо неочікувано натрапили на безкоштовну роздачу солодощів. Таку радість івано-франківській дітворі доставили активісти обласної організації Української народної партії, які на власні кошти придбали 30 кілограмів цукерок, які без останку роздали перехожим малюкам просто неба на Вічевому майдані.

Як стверджує заступник голови обласної структури УНП Ярослав Свелеба, його партія завжди з повагою ставилась до відзначення усіх українських національних свят, дотримуючись при цьому давніх народних звичаїв та традицій. Особливо якщо йдеться такої гарної традиції як дарування малечі подарунків до Дня святого Миколая. Тому і виникла ідея подарувати дітям солодощі і при цьому не ділити малечу на кращих і гірших, а пригостити їх усіх – ну принаймні тих, кому трапиться побувати під час проведення акції біля міської ялинки.

Власне так воно і сталося. Слід зазначити, що спочатку діти неохоче підходили до дять і тьоть з коробками цукерок у руках, та довідавшись, що солодощі дають «за так», накинулись на розповсюджувачів цілими юрбами і не соромились підходити ще і ще.

Автор: Сергій БІЛИЙ