друкувати


"Стовп самодержавства" за презентують на Західній Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-19 12:15:58

Владислав Івченко та Юрій Камаєв, автори гумористичного детективу «Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори», вирушають з презентаціями до Тернополя, Івано-Франківська та Львова.

«Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори» гумористичний детектив, який ще під час написання став унікальним творінням. Чи не вперше в українській літературі він був повністю написаний у Мережі дуетом авторів – Владиславом Івченком (Суми) та Юрієм Камаєвим (Кременець). Письменникам вистачило єдиної зустрічі в реалі, у львівській кав`ярні, щоб зрозуміти, що завдяки технічному прогресу та інтернет-діалогу можна створювати романи тандемом на відстані майже в 900 кілометрів. Як зазначив актор та телеведучий Віктор Андрієнко, вітаючи тандем авторів Івченка та Камаєва: «Стовп самодержавства» – це великий український привіт Борису Акуніну!».

Провокаційно-сатиричний роман розповідає про Київ початку ХХ століття та про 12 справ агента царської охранки Івана Підіпригори, звичайно це не бездоганний Фандорін, але й на його будні припадають бомби, скарби Полуботка, попіл спалених «Кобзарів», валізи грошей і наркотики. Цими сатиричними пригодами автори наважились кинути виклик не тільки стовпам державності Російської імперії, але й монополісту детективно-пригодницького жанру Борису Акуніну. Тонкий та дотепний гумор авторів «Стовпа самодержавства» стає зрозумілим вже з опису дійових осіб: окрім агента Підіпригори, це і Михайло Опанасович – письменник-початківець, що носиться з ідеєю своїх майбутніх «Записок юного лікаря» про життя медиків в селі, і Володимир Ілліч – косоокий, лисий, гаркавий революціонер, охочий до наспівування «Інтернаціоналу», і Надінька – вирлоока дружина Володимира Ілліча. «Мова дуже цікава – класична наша, як «За двома зайцями». А у одній з історій з`являється навіть Михайло Булгаков» – резюмує стосовно книжки «Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори» актор та телеведучий Віктор Андрієнко.

Презентації гумористичного детективу «Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори» пройдуть:

21 грудня у Тернополі в Книгарні «Є» (вул.Валова, 7-9) о 18:30;

22 грудня в Івано-Франківську в Книгарні «Є» (вул.Незалежності, 31) о 18:00;

23 грудня у Львові в Книгарні «Є» (просп.Свободи, 7) о 18:00.

Видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» – лідер видавничої галузі та найбільший дистриб’ютор книжкової продукції в Україні. У 2010 році видано понад 1500 найменувань книжок загальним накладом 19.2 млн. примірників, що становить 30% всіх книжок, що видаються в Україні. За підсумками діяльності 2010 року видавництво стало Лауреатом премії «Український Національний Олімп» у номінації «Видавець року». Ексклюзивні проекти видавництва – це серія «Світові бестселери українською», книжки всесвітньо відомих авторів таких, як Ден Браун, Стівен Кінг, Агата Крісті та інші, у серії «Зірки української прози» – видано книжки лауреата Шевченківської премії 2010 року Василя Шкляра, Золотого автора України Люко Дашвар, переможця конкурсу «Книга року ВВС» Юрка Іздрика.

Іван Лопатченко +38 057 784 00 98 ivan.lopatchenko@bookclub.ua