друкувати


Microsoft примусово оновить застарілі браузери

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-19 11:15:03

Корпорація Microsoft почне в примусовому порядку переводити користувачів на нову версію браузера Internet Explorer (IE).

Автоматичне оновлення для операційних систем Windows XP, Vista й 7 стартує в січні наступного року. Першими апдейт одержать користувачі з Австралії й Бразилії, повідомляється в блозі розробників.

IE9 буде завантажений тільки на ті комп'ютери, у яких ввімкнена функція автоматичного оновлення. Установка цієї й всіх наступних версій інтернет-оглядача Microsoft планує проводити "німому режимі", не відволікаючи уваги користувачів (така можливість давно реалізована в Chrome й Firefox).

Оновлення в першу чергу отримають ті країни, де дотепер домінує ОС Windows XP з IE6. Ця версія браузера, випущена десять років тому, не підтримує майбутні веб-стандарти HTML5 й CSS3, і містить безліч "дір". За данними Secunia.com, в "шістці" налічується понад 200 "дір", для 15% з яких Microsoft так і не випустила заплатку.

Відповідно до статистики StatCounter за листопад, IE залишається найпопулярнішим браузером у світі - ним користуються з 40,6% комп'ютерів. Другий рядок з 25,7% займає браузер Chrome від Google. Третє місце - в Mozilla Firefox (25,2%). На Apple Safari у листопаді випало 5,9% користувачів, а на Opera - 1,8%.

Джерело: ТСН