друкувати


Правила безпеки при користуванні піротехнічними засобами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-16 02:40:50

Сучасний ринок пропонує різноманітну побутову піротехніку, яка може прикрасити будь-яке свято. Але використання піротехнічних засобів не завжди перетворюється на свято.

На багатьох подібних виробах вказані вікові обмеження. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок.

Піротехніку не можна зберігати поблизу приладів опалення (батарей,газових, електричних плит), не варто носити вибухонебезпечні вироби у кишенях. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам. Не можна курити, працюючи з піротехнічними виробами, а також перебувати в нетверезому стані.

У більшості випадків у момент приведення в дію піротехніки той, хто запускає її, повинен за лічені секунди відбігти на безпечну відстань (як правило, це 10-15 і більше метрів). Звісно, що ті, які не призначені для використання дітьми молодше 16 чи 18 років, купувати не слід. Обов’язково перевірте, чи не має пошкоджень сам виріб.

У буть-якому випадку буде краще, якщо запускати феєрверки, петарди, ракети, стріляти хлопавками, підпалювати бенгальські вогні тощо, діти будуть у присутності дорослих. На жаль продавець не замислюється, до яких рук потрапляє цей вогневий асортимент. Не всі знають, що температура бенгальського вогню сягає 1100 градусів, його іскри на відстані півметра охолоджуються лише на 60 градусів. Викид полум’я хлопавки досягає декількох сантиметрів.

Отже, як бачимо,основні правила пожежної безпеки прості і не потребують великих матеріальних затрат. Треба буде уважно вивчити їх , адже знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого життя ваших дітей, а також отримання справжнього задоволення від свята, яке принесе благополуччя та радість до вашої оселі.

Джерело: Коломийський районний відділ Держтехногенбезпеки