друкувати


Яна Сидор перемогла на міжнародному турнірі в Казахстані

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-16 03:15:24

Коли два тижні тому коломиянка Яна Сидор (Зав’ялова) виходила в Івано-Франківську на ринг у товариській зустрічі зі збірною США, думками вона вже була в Казахстані. Саме у далекій степовій країні їй потрібно було вчергове довести свій високий клас та відмінну форму після дворічної перерви.

І ось, з Казахстану прийшли хороші новини Яна Сидор стала чемпіонкою та ще й заслужила приз кращій боксерці турніру. Кореспонденту sport.if.ua про виступ нашої спортсменки розповів заслужений тренер України Іван Ющенко.

«У Казахстані в категорії 60 кг Яна провела три переможні бої, — говорить Ющенко. — Спершу вона перемогла монголку. У другому бою вона зійшлась із місцевою спортсменкою з Казахстану. У перших двох раундах судді чомусь не реагували своїми пультами на її точні удари. Проте у третьому раунді, коли Яна явно добивала казашку, рефері не мали куди діватися, і віддали перемогу нам. Третій, фінальний, бій теж був непростим. Суперницею була ще одна монголка, і в першому раунді, за дивним збігом,виключився суддівський комп’ютер, та перевага Яни була настільки очевидною, що вона перемогла і тут».

Попри те, що перемоги далися нелегко, організатори змагань оцінили яскраві перемоги коломиянки Яна Сидор. Вона отримала нагороду як краща боксерка турніру.

Турнір відбувався у місті Алмати і був присвячений пам’яті тренера Менгерея Хайрутдінова. Участь взяли представники 13 країн, серед них Росія, Узбекистан, Куба, Ізраїль, Китай.

Для Анни Рогович, молодшої сестри Яни, змагання у Казахстані склалися не так успішно. Вона виграла перший бій у категорії 51 кг, але через пошкодження спини не змогла продовжити змагання.

«Тепер дівчата відпочиватимуть до Нового року, — поділився планами Іван Ющенко. — А 2 січня ми починаємо підготовку до чемпіонату України, де буде вирішуватись, хто виступить на чемпіонаті світу 2012 року».