друкувати


"Намальовані вірші" у виставці Тетяни Павлик

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-15 04:00:42

Живописні та графічні ілюстрації до творів Лесі Українки. З них складається персональна виставка івано-франківської художниці Тетяни Павлик. Авторка присвятила її подвійному ювілею. Цьогоріч в Україні відзначають140-річчя від дня народження письменниці. 100 років тому вона написала легендарну «Лісову пісню».

Цикл акварелей Тетяни Павлик, створений за мотивами цієї драми-феєрії, вже добре відомий поціновувачам мистецтва. Та перечитуючи безсмертний твір у різні етапи свого життя, художниця завжди знаходить нове натхнення та спосіб його висловлення.

У експозиції — майже 4 десятки робіт. З них — 6 найсвіжіших, цьогорічних, до яких відноситься і портрет письменниці. Їх Тетяна Павлик вперше демонструє на широкий загал. Як і графічні доробки ще студентських часів, коли усі — як однокурсники, так і вчителі, в один голос називали її Мавкою. Загалом, все творче життя мисткині тим чи іншим чином пов'язане з Лесею Українкою, яка дала їй поштовх до творчості ще у 10-річному віці.

20 років тому роботи Тетяни Павлик прикрасили подарункове видання збірки лірики поетеси. Хотіла перевидати їх у 2011-му, розповідає художниця, однак не вдалося. Натомість щойно вийшла друком добірка листівок з ілюстраціями та віршами Лесі Українки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»