друкувати


Гостями "Різдва в Карпатах" цієї зими стануть губернатори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-14 12:00:56

Щорічний культурно-мистецький фестиваль «Різдво в Карпатах» цієї зими буде розрахований насамперед на губернаторів інших областей України. Про це розповів під час нещодавньої прес-конференції голова Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюк.

З його слів, це зумовлено тим фактом, що сьогодні мало хто знає з мешканців інших областей, що насправді собою являє Прикарпаття. Причина цьому, на думку губернатора, полягає в тому, що ми самі створили собі негативний імідж «ненормальних людей».

«У нас нещодавно був семінар суддів. – розповів голова ОДА, – Я розговорився з одним суддею. Він перший раз взагалі приїхав сюди, в Західну Україну. І він сюди їхав зі страхом… Коли ж він сюди приїхав, його розпирало від тої радості, який це край і він неодноразово повторював: сюди потрібно їхати, привозити людей, щоб люди обов’язково дізналися, який це гарний край. Якось я сказав йому: хочеш подивитись на живого бандерівця. Коли він погодився, я йому сказав: ось він, перед тобою».

Як стверджує М.Вишиванюк, крім губернаторів та інших можновладців, які значною мірою пливають на громадську думку мешканців інших регіонів, на Прикарпаття слід також привозити дітей, що, в свою чергу, також повинно посприяти руйнуванню іміджу «ненормального краю».

Певних позитивних результатів, за словами губернатора, в даному напрямку вже досягнуто.

«У нас вперше цього року за 20 років незалежності, – зазначив він, – приїхала московська турагенція, щоб розвідати, чи можна сюди везти людей».

Автор: Сергій БІЛИЙ