друкувати


Зимові свята у Івано-Франківську матимуть шоколадний смак

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-13 05:15:39

Зимові свята у Івано-Франківську матимуть шоколадний смак. Адже з 13 грудня і аж до 30 січня тут перебуватиме Музей шоколадного мистецтва.

У гармонійну експозицію в ньому сплелися історія та мистецьке сьогодення цих ласощів. Завдяки музею в музеї урізноманітнити спілкування з відвідувачами сподіваються і працівники Краєзнавчого.

Цей проект розпочався минулого року на день Незалежності у Черкасах. Нині таких музеїв — чотири, і вони постійно мандрують країною. Цими днями окрім Івано-Франківська ближче познайомитися із шоколадом мають змогу не лише прикарпатці, але й мешканці Сімферополя, Білої Церкви та Миколаєва. Натомість стаціонарний музей шоколадного мистецтва планують відкрити у Львові.

На даний момент музей відвідали понад 130 000 тисяч туристів. Близько 60 відсотків відвідувачів — це діти. Для тих, хто не досяг 10-річного віку, вхід безкоштовний.

Детальне відтворення легендарної скульптури Венери Мілоської, ювелірні вироби, які буквально виблискують, та майже м'які і пухнасті на вигляд дитячі іграшки — насправді усе це цілком їстівні ласощі. Їх створює спеціальний кондитерський цех, у якому відмовились від машинної технології. Тож ці експонати — ручна робота скульпторів та художників.

За даними ініціаторів створення такого Музею, за рік мешканець України споживає в середньому 5 кілограмів шоколаду. В Європі цей показник втричі вищий. Та незважаючи на любов до поширеного продукту, про нього дуже мало знають. Відвідувачів Музею шоколадного мистецтва навчать правильно дегустувати улюблені солодощі та орієнтуватися у їх різноманітті.

Джерело: Радіо «Західний полюс»