друкувати


У Івано-Франківську відбувся фестиваль нацменшин

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-13 04:15:34

«Всі ми діти твої, Україно». 18-й обласний фестиваль фольклору національних меншин з такою назвою відбувся у Івано-Франківську. Учасниками дійства стали більше сотні школярів, котрі представляли культури своїх народів. Мета конкурсу — продемонструвати, що на Прикарпатті кожен етнос відчуває себе комфортно та має можливість зберігати свою культуру.

На фестивалі можна було почути пісні та побачити танці польського, російського, грузинського, німецького, молдавського і навіть корейського народу. Останній етнос представляла 12-ти річна Аліна Кім. Місцева школярка ще жодного разу не була на Батьківщині, але нині старанно вивчає рідну мову.

Почесним гостем фестивалю став генконсул Російської Федерації у Львові Олег Астахов. Для дипломата таке дійство — символ толерантності між народами. Важливо, каже він, що повагу до різних культур світу в українців виховують з самого дитинства.

Окрасою цьогорічного прикарпатського фестивалю нацменшин стала участь в ньому дитячого відділення всесвітньовідомого Кубанського козацького хору. Юні артисти з Російської Федерації співали як на своїй рідній мові, так і виконували українських пісень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»