друкувати


На Прикарпатті запровадять Обласний та районні дозвільні центри

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-13 04:00:16

Обласний дозвільний центр розпочне роботу на початку 2012 року. Таке рішення прийняли члени комітету економічних реформ Прикарпаття. Установа має бути відкритою 3 січня, повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк.

Відтак підприємці та громадяни Івано-Франківщини зможуть отримувати необхідне погодження чи довідки від органів влади без безпосереднього контакту з чиновниками. Це сприятиме боротьбі з корупцією та зробить дії управлінців прозорішими.

Такі ж дозвільні центри мають з'явитися і в кожному районному центрі області. На комітеті економічних реформ Прикарпаття розглянули також питання боротьби з бідністю. Його члени доручили чиновникам на місцях приділити більше уваги малозабезпеченим громадянам. Не лише за бюджетний кошт, а із залученням благодійної допомоги. Також в майбутньому мають зникнути дитячі інтернати.

Сприятиме боротьбі з бідністю, вирішили на комітеті економічних реформ, працевлаштування молодих спеціалістів. Губернатор навіть запропонував встановити в області правило — якщо керівник у сфері освіти чи медицини досягнув 60-ти років, мусить перейти на неуправлінську посаду.

Джерело: Радіо «Західний полюс»