друкувати


11 грудня у світі відзначали Міжнародний день гір

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-12 01:15:33

Вчора, 11 грудня, у світі відзначали Міжнародний день гір. Хіба є ще щось краще на цій землі, ніж гори, а, передовсім — Карпати, що своїми вершинами, вкритими вічнозеленими смереками і ялицями, підпирають небо, де переплелись і гордий дух предків, і сиві легенди?

Для Прикарпаття гори — це не просто третина його території. Це спосіб життя. Оскільки майже всі Карпати вкриті лісами, а тільки на Івано-Франківщині їх понад 660 тисяч гектарів, то лісівництво — одна з провідних галузей економіки області. Сьогодні господарка в лісі ведеться по-новому. А для цього у важкодоступних місцях прокладають сучасні лісові дороги. Та ще й які. За цим показником ми перші в Україні.

Як діють на людину краєвиди? Якщо на березі вод нас неминуче охоплює смуток, то згідно з іншим законом вразливої людської душі, у горах наші почуття очищаються. Пристрасть там стає менш палкою, зате глибшою. І це правда. Переконався на собі.

Карпати — це ще й Мекка для туристів. Як і лісова галузь, туризм на Прикарпатті також має пріоритетний розвиток. Щороку наш край відвідує мільйон туристів. І більшість їх їде сюди, щоб, насамперед, побувати у горах. Для любителів мандрівок тут тепер є все, ну, майже все.

Івано-Франківщина вже чотири роки поспіль входить до трійки регіонів України, які є лідерами з туристичного обслуговування, — говорить начальник управління туризму ОДА Наталія Гасюк:

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК