друкувати


Новий період у історії місцевої церкви розпочнеться 13 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-09 11:15:55

Новий період у історії місцевої церкви розпочнеться 13 грудня. Івано-Франківська Єпархія УГКЦ набуде гідності Архиєпархії та Митрополії. Це своєрідний уряд духовенства, якому підпорядковуються єпархії. Така вагома церковна інституція бере свої початки у далекому минулому.

Майбутня Івано-Франківська митрополія стане територіально найбільшою у західному регіоні, адже охоплюватиме не лише Прикарпаття, але й Буковину — окрім місцевої єпархії до неї належатиме також Коломийсько-Чернівецька. Для церкви, яка лише 20 років тому вийшла з підпілля це надзвичайний прогрес — каже Владика Володимир Війтишин. Саме він стане першим Івано-Франківським митрополитом.

На святковій літургії 13 грудня очікують Голову УГКЦ Блаженішого Святослава Шевчука, близько 3 десятків єпископів з України та з-за кордону, і майже 4 сотні священників з двох єпархій, а також представників влади.

Катедральний Собор не зможе прийняти усіх охочих вірян долучитися до цієї важливої події. Тому на площі перед храмом встановлять великий екран. Окрім нього, пряму трансляцію літургії з такої особливої нагоди транслюватимуть місцеві телеканали.

Джерело: Радіо «Західний полюс»