друкувати


Пожежа на Чорногорі лютує далі. Є постраждалі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-03 05:16:22

Пожежа на Верховинщині, в гірському масиві між горами Смотрич та Вухатий Камінь, що належать Чорногірського хребта Українських Карпат, триває і надалі. Як вже раніше повідомлялося, загоряння виникло 30 листопада і після невдалих спроб загасити її силами пожежних, гірських рятувальників та працівників лісового господарства на ранок 1 грудня була все-таки локалізована не без допомоги рясних снігопадів.

Втім, вже протягом дня, 1 грудня сильний вітер роздмухав окремі залишки вогню, тож пожежа відновилася і лютує досі. Як повідомили нам у прес-службі Обласного управління лісового і мисливського господарства, «на заваді вогнеборцям стали складні погодні умови – сильний вітер, та важко доступність – відсутність транспортних шляхів до місць займання. Горить сосна гірська (жереб), що росте на кам’янистих розсипах Карпатських гір, де погасити пожежу вкрай важко і застосування спецтехніки практично неможливе».

На сьогоднішній день на гасінні пожежі задіяні підрозділи Верховинської, Косівської, Яремчанської та Ворохтянської пожежних частин УМНС, гірські рятувальники Косівського та Верховинського гірських пошуково-рятувальних відділень, працівники Верховинського держлісгоспу, які здійснюють пожежогасіння за допомогою ранцевих вогнегасників та іншого ручного пожежного інвентаря. В стан готовності приведені і решта гірських рятувальникам, які мають змінити своїх колег з Верховини і Косова, якщо гасіння пожежі затягнеться більше як на добу.

Не обійшлося і без постраждалих. Так, трьох рятувальників було доставлено з травмами до Верховинської центральної районної лікарні після того, як через сильний ураганний вітер на великий намет у розташованому неподалік зони пожежі пункті життєзабезпечення МНС впав великий інформаційний щит.

Роботи з ліквідації пожежі у Карпатах тривають. Рятувальники сповнені оптимізму і розраховують повністю ліквідувати загоряння вже протягом доби.

Автор: Сергій БІЛИЙ