друкувати


На Косівщині завершено проект "Успішна громада – успішне село"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-01 03:40:37

30 листопада у с.Микитинцях, що у Косівському районі Івано-франківської області, завершився проект «Успішна громада – успішне село», який реалізовувався Громадянською мережею ОПОРА у партнерстві з Микитинецькою сільрадою за співфінансування в рамках Польської програми розвитку співробітництва Міністерства закордонних справ Республіки Польща у 2011 році.

У рамках проекту місцевою громадою облаштовано 5 відпочинкових зон, де гості села з насолодою зможуть проводити власний відпочинок. До чотирьох із них легко можна дістатись автомобілем. Шлях до однієї відпочинкової зони, що розміщена у наймальовничішому місці, звідки відкривається панорама на село і гори, туристам доведеться подолати пішки, але воно того варте, оскільки звідти відкриваються мальовничі краєвиди передгір’я Карпат.

Всі зони відпочинку розміщені поблизу річки чи лісу, облаштовані однією альтанкою, трьома столами просто неба і двома стаціонарними мангалами. Тому їдучи відпочити на природі, гості села вже не мають потреби брати з собою розкладні меблі чи мангал, які створюють незручності при транспортуванні, оскільки все вже на місці й чекає на них.

Знайти відпочинкові зони у Микитинцях зовсім нескладно, навіть якщо хтось відвідає село вперше, оскільки для полегшення пошуку попри центральну вулицю встановлено інформаційні щити, де на карту населеного пункту нанесено позначки відпочинкових зон та маршрути до них. Крім того, на карту також нанесено позначки місць розташування закладів торгівлі, державних і медичних установ та ін.

Якщо хтось володіє власним автомобільним транспортом, то це аж ніяк не є перешкодою, щоб відвідати Микитинці. У село легко можна потрапити громадським транспортом із м.Коломиї чи м.Косова. Розклад руху автобусів можна знайти на сайті www.mykytynci.com у розділі «Туристу». Також на сайті www.mykytynci.com можна ознайомитись із детальнішою інформацією про село, переглянути фотогалерею мальовничої природи Микитинців.

Якщо гості Микитинців забажають прогулятися селом, то матимуть нагоду перепочити після прогулянки в одній із ще двох зон відпочинку, які для них додатково облаштовані в центрі села.

Щоб донести інформацію про результати проекту до туристів, по навколишніх готелях і садибах зеленого туризму розіслано 5 000 інформаційних буклетів, які інформуватимуть потенційних гостей села про всі зони відпочинку, облаштованих місцевою громадою.

Проект «Успішна громада – успішне село» співфінансується в рамках Польської програми розвитку співробітництва Міністерства закордонних справ Республіки Польща у 2011 році.

За детальнішою інформацією звертайтеся:

Іван МАРУНЯК
Тел.: 097 729 07 09, 063 628 67 68
E-mail: i.marunyak@opora.org.ua