друкувати


На Прикарпатті видадуть туристичний паспорт регіону

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-01 12:00:03

В рамках проекту «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону», який реалізується в Україні та Румунії, в Івано-Франківську відбувся «круглий стіл» «Інтеграція культурно-мистецьких та спортивних заходів у туристичну пропозицію регіону».

Представники облдержадміністрації, органів місцевої влади, культурних, мистецьких, спортивних закладів та туристичних організацій краю обговорили заходи щодо залучення широкого кола прикарпатців до діяльності у сфері туризму, а також сприяння збереженню місцевої автентичності, культури та традицій.

Презентуючи проект «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону», заступник голови Ради Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини Марія Ковалів ознайомила учасників «круглого столу» з результатами опитування туристів, проведеного Асоціацією. За її словами, значна частина респондентів перебувала б на Прикарпатті довше, якби мала можливість для відвідування культурно-мистецьких заходів та музейних установ. За це гості області з інших регіонів готові платити навіть додаткові кошти.

«Передбачається видати і поширити календар культурно-мистецьких заходів в Карпатському регіоні, що будуть відбуватися у 2012 році, – розповіла Марія Ковалів. – Гадаємо, що сьогодні з учасниками «круглого столу» зможемо опрацювати базу даних для такого календаря».

Наклад календаря складатиме 11 тисяч примірників, видаватиметься він українською, румунською та англійською мовами. Окрім цього, на Прикарпатті розроблятимуть інші промоційні матеріали, які сприятимуть розвитку туристичної галузі. Серед них – туристичні паспорт і карта регіону, правила поведінки туристів у Карпатах. Для представників туристичних садиб у рамках проекту «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону», який упродовж двох років буде реалізуватися Асоціацією економічного розвитку Івано-Франківщини спільно з облдержадміністрацією, проведуть навчання у літній школі.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА