друкувати


Відбувся фестиваль-презентація асоціації інвалідів "На крилах надії"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-30 01:00:01

До Міжнародного Дня інвалідів, який відзначається в Україні щорічно 3 грудня, в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Івана Франка відбувся фестиваль-презентація обласної асоціації інвалідів «На крилах надії».

«Привітаймо бурхливими оплесками всіх, хто сьогодні вийде на цю сцену, бо ці мужні, талановиті люди на них заслуговують, - закликав учасників зібрання заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, адресуючи їм вітання від імені голови ОДА Михайла Вишиванюка.

І дійсно, кожен виступ учасників фестивалю супроводжувався нестихаючими оваціями зали. Вразили своєю щирістю вальс на інвалідних візочках, хоровий спів, оригінальні гуморески та вірші.

«Попри бажання плакати, вони, люди з обмеженими фізичними можливостями, сміються, попри перепони долі - перемагають», - говорила ведуча фестивалю, представляючи івано-франківський клуб візочників «Простір» чи Марію Лазарович, лауреата всеукраїнського фестивалю «На крилах надії» у номінації «Поезія».

Вручаючи нагороди від обласної влади (грамоти і медалі «За заслуги перед Прикарпаттям»), Роман Іваницький запевнив учасників та гостей фестивалю: «До Нового року в театрі буде облаштовано пандус, встановлять його і на вокзалі в Івано-Франківську, а проблемні питання людей з обмеженими можливостями, які мешкають на Прикарпатті, розглядатимуться на одній з колегій обласної державної адміністрації за участю керівників громадських організацій інвалідів».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА