друкувати


В рамках проекту "Громадянська освіта" відбувся семінар методистів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-29 02:00:07

Одним із найактуальніших завдань сучасної освіти і виховання в Україні є створення умов для формування людини-громадянина, для якої демократичне громадянське суспільство є осередком для розкриття її творчих можливостей, задоволення особистих та суспільних інтересів. Це може забезпечити система громадянської освіти, що має на меті підготовку молоді до активної участі в житті демократичного суспільства і формування її громадянської компетентності.

22 листопада 2011 р. відповідно до плану роботи Обласного інституту післядипломної освіти в рамках проекту «Громадянська освіта» відбувся проблемний семінар методистів відповідальних за вивчення суспільствознавчих дисциплін, голів методичних об'єднань учителів суспільствознавчих дисциплін «Громадянська соціалізація особистості».

У семінарі взяли участь начальник відділу освіти Городенківської районної державної адміністрації Мицус М.І., завідувач районного методичного кабінету Сікора С.Й., які ознайомили гостей із освітнім простором Городенківщини. Мета проекту - розвиток професійної компетентності вчителів щодо соціалізації особистості підлітків.

Методист районного методичного кабінету, Білоокий С.М. представив розроблену в районі модель громадянської соціалізації особистості. Завдання, що поставлені перед учасниками семінару, забезпечити достатній рівень теоретичної підготовки методистів із проблем громадянської соціалізації особистості на уроках історії, правознавства та у позаурочний час, мотиваційне поле для зміни педагогічної установки кожного вчителя, визначити рівень сформованості в учнів навичок соціальної громадянської компетентності. Саме з метою мотивації методист ОІППО С.Бондаренко провела ділову гру «Діяльність педагогічного колективу щодо реалізації завдань соціально орієнтованої освіти».

Семінар відбувся на базі Чернелицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. З досвідом роботи «Школи життєвого успіху» познайомила директор Білецька Г.З. та вчителі історії Макарук М.О., правознавства Щиголь О.Т. Цікавою була розповідь школярів про історію рідного села у шкільному історико краєзнавчому музеї «Про що мовчить каміння сиве» - вчитель Випасняк Р.Г. Шляхи оптимізації процесу соціалізації сучасного підлітка методисти обговорили під час круглого столу.

Учасники семінару відвідали Церкву Різдва Пресвятої Богородиці, костьол, Чернелицький замок.

Джерело: www.ippo.if.ua