друкувати


"Арт-вибух" відкрив нові таланти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-26 03:00:57

Молоді прикарпатські митці, які працюють у жанрах живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва та художньої фотографії, презентували свої найкращі твори на конкурсі студентських художніх робіт «Арт-вибух», який відбувся в Івано-Франківську в рамках молодіжного фестивалю «Територія-М». Участь в конкурсі взяли студенти Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника та приватного університету «Галицька академія».

Як стверджує директор фестивалю «Територія-М» Володимир Федоришин, метою конкурсу був пошук людей, які здатні себе створити, розвинути і подати. Для цього організатори звернулися до студентів усіх прикарпатських вишів з закликом подати на конкурс свої творчі доробки у сфері образотворчого мистецтва. Відгукнулись студенти двох вищевказаних ВНЗ. Оцінюванням їх робіт займалося поважне журі у складі відомих на Прикарпатті людей, серед яких художники Ярема Стецик та Вікторія Типчук, дизайнер Олег Зоровик, президент Івано-Франківського клубу «Що? Де? Коли?» Володимир Макаров та інші. За загальною згодою було визначено дві основні номінації: «фотографія» та «образотворче мистецтво». В останній оцінювались роботи, виконані у трьох жанрах: живопису, графіки та декоративно-прикладного мистецтва.

Серед фотографів перемогу здобула студентка «Галицької академії» Чілла Палош, друге і третє місця за вихованцями ПНУ Олекандрою Олексюк та Андрієм Шустакевичем. Призову трійку в номінації «образотворче мистецтво» розподілили між собою відповідно студенти Прикарпатського університету Андрій Федорчук, Галина Литвинюк та Вікторія Плотнікова.

Як стверджує Володимир Федоришин, репродукції робіт переможців увійдуть поруч з творами переможців поетичного та пісенного конкурсів, які також відбувались в рамках «Території-М», до збірки, яку буде видано і поширено в книготоргових мережах Івано-Франківська. Крім того, організатори планують відкрити у співпраці з Івано-Франківським міськвиконкомом молодіжну галерею, в якій виставлятимуть роботи учасників та переможців «Арт-вибуху».

Автор: Сергій БІЛИЙ