друкувати


Метал в Івано-Франківську крадуть, та не безкарно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-25 11:00:13

Крадіжки комунального металу в обласному центрі Прикарпаття не проходять повз увагу івано-франківських правоохоронців. В цьому переконував днями заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу внутрішніх справ майор міліції Ігор Наливайко.

З його слів, від початку року міліціонерами міста було порушено 60 кримінальних справ за фактами крадіжок комунального майна. За 50-тьма з них правоохоронцями вдалося встановити особи зловмисників, а за 37-ми слідство попереднє слідство вже закінчено і справи передано до суду.

Для прикладу пан Наливайко навів два випадки затримання мешканців обласного центру Прикарпаття, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні один трьох, а другий - чотирьох крадіжок каналізаційних решіток та люків, стовно яких вже порушено (а щодо одного вже й передано до суду) кримінальні справи.

Як стверджує заступник начальника МВВС, з метою підвищення ефективності боротьби з крадіями комунального металу, у складі міської міліції створено спільні групи у складі працівників підрозділів громадської безпеки та ДАІ. Одночасно, проводяться рейдові перевірки в пунктах збирання металобрухту, результатом яких стали 10 складених протоколів про адміністративні правопорушення за порушення правил здійснення комерційних операцій з металевою вторсировиною.

Автор: Сергій БІЛИЙ