друкувати


Знову про решітки та люки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-25 10:00:13

Івано-Франківськ залишається містом відкритих дощоприймальних колодязів. Принаймні такі висновки можна зробити з інформації, озвученої днями начальником міської служби оперативного реагування Тетяною Клочко.

З її слів, станом на початок цього тижня очолюваною нею службою було зареєстровано 18 таких колодязів. В той же час, за даними КП «Івано-Франківськводоекотехпром», таких колодязів нараховується аж 38.

Як стверджує пані Клочко, в більшості стічні отвори без відповідних решіток розташовані на проїжджій частині вздовж бордюрів і становлять небезпеку насамперед для велосипедистів. Нещодавно це вже призвело до нещасного випадку в обласному центрі. Натомість усувати недоліки стічної каналізації івано-франківські водопровідники не поспішають. Так, на минулому тижні було закрито лише один дощоприймальний колодязь.

Найгірша ситуація зберігається сьогодні на вулицях Тролейбусній, Набережній та Надрічній, де через любителів дармового металу нестача дощоприймальних решіток становить відповідно 13, 11 та 7 одиниць.

«Ще один небезпечний об’єкт, - розповідає начальник служби оперативного реагування, - це відкритий люк на вулиці Богдана Хмельницького. Кришку люка викрадено в ніч з 12 на 14 листопада, огородили його тільки 21 листопада. На минулому тижні вже було зафіксовано випадок, коли в колодязь потрапила машина».

Як стверджує керівництво івано-франківського водоканалу, зволікання в усуненні недоліків каналізації пов’язане із затримкою у виконанні замовлення на виготовлення решіток та люків через невчасну проплату коштів. Водопровідники пообіцяли до кінця цього тижня закрити щонайменш половину небезпечних колодязів.

Автор: Сергій БІЛИЙ