друкувати


У Снятині на Прикарпатті відкрили плодоовочесховище на 2 тисячі тонн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-24 04:15:42

Плодоовочесховище на 2 тисячі тонн освятили та урочисто відкрили учора у Снятині.

«Честь і хвала цим людям, в першу чергу, снятинцям, що знайшли інвесторів, привезли їх в область. А ми зі свого боку підтримаємо цю програму по максимуму, адже це перше в області найсучасніше плодоовочесховище», - наголосив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк.

Як зазначив директор ПП «Аронія» Богдан Бойко, в цілому інвестиційний проект складає 21 млн грн. Будівельні роботи на суму 17,5 млн грн виконало Снятинське РБТ-16, а розпочали це будівництво 15 травня поточного року, здали в експлуатацію 1 жовтня.

Холодильне обладнання тут з Німеччини, технологія – голландська, за якою із холодильних камер викачують кисень, фрукти зберігаються в азотному середовищі, що зупиняє процес розмноження бактерій. Монтажні роботи провели фахівці з Харкова.

Наразі сховище заповнено на дві третини.

ПП «Аронія» планує разом з австрійцями налагодити сокопереробне виробництво у вакуумній упаковці під своєю торговою маркою.

Снятинське плодоовочесховище має 16 камер, 4 з яких по 200 тонн, решта - по 100. Тут 32 працівники.

Довідково:
ПП "Аронія" має 240 га землі, 191 га з яких - під яблунями, грушами, сливами, абрикосами. Тут також вирощують смородину, полуницю, персики. В майбутньому підприємство планує орендувати ще 300 га землі. ПП "Аронія" засноване у 2000 році на базі колишнього колективного сільськогосподарського підприємства "Сад".

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА