друкувати


Детінізація зайнятості та доходів населення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-24 11:00:42

З метою розширення бази оподаткування за рахунок детінізації зайнятості та доходів населення, ліквідації джерел походження тіньових коштів для виплати заробітної плати та інших доходів громадян без сплати податку до бюджету, Коломийською ОДПІ проводиться робота щодо виявлення місць можливого одержання доходів такими громадянами.

Така робота проводиться як шляхом подвірного обходу, так і за допомогою збору різного роду інформації від інших організацій - Пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення, центру зайнятості, тощо.

У такий спосіб із 30895 громадян працездатного віку м.Коломиї та Коломийського району інспекцією було виявлено 23497 осіб, що не мають офіційно оформлених трудових відносин або джерел доходів. За рахунок яких коштів живуть ці люди, відсутні “на папері”? Саме на з'ясуванні причин цього явища податкова служба зосередила головні зусилля. Паралельно здійснювався моніторинг ситуації щодо рівня одержуваних зарплат офіційно працевлаштованих громадян. Особливу увагу приділялося тим підприємствам і організаціям, де розмір зарплати був нижчим від законодавчо встановленого рівня або дорівнював мінімальному.

В результаті проведеної роботи залучено до оподаткування 86 громадян, які задекларували свої доходи в сумі 79,6 тис.грн, та сплатили податок на доходи фізичних осіб 12,0 тис грн.

Безперечно, робота з легалізації доходів громадян триватиме, адже сплата податків - це інвестиція в добробут кожного із нас.

Джерело: Управління оподаткування фізичних осіб Коломийської ОДПІ