друкувати


"Оркестр Бобовата" - лауреат "Червоної рути"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-22 10:15:53

Івано-Франківський музично-літературний проект «Оркестр Бобовата» визнано лауреатом третьої премії у жанрі «Інша музика» ХІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».

Про це стало відомо 20 листопада під час гала-концерту фестивалю у Національному Київському державному академічному театрі опери і балету України ім. Тараса Шевченка, де прикарпатські музиканти виступили з композицією на вірш Олександра Ірванця «Прощальний романс».

«Чи можна сказати, що виконавці, які здобули перше і друге місця за нас кращі? Можна сказати, що вони професійніші, – міркує учасник колективу поет Василь Карп’юк. – Але з нашим підходом і ставленням до музичної діяльності третє місце є високою відзнакою і дає поштовх до подальшої діяльності. Вже в грудні ми виступимо в Івано-Франківську з новою програмою та в доповненому складі з новими інструментами, які додадуть ще більшої насиченості нашій музиці. Щодо фестивалю, то важко висловлювати якісь оціночні судження, бо в такому заході брали участь вперше, але загалом організація була на високому рівні. Глядачі сприйняли наш виступ добре і навіть зворушено. Друзі, які перебували під час нашого виступу в залі, бачили, у своїх сусідів на очах сльози, а це вже про щось говорить. Звісно, тут заслуга поезії Олександра Ірванця, але, найперше, учасника нашого гурту Богдана Ославського, який з небувалою театральною майстерністю та щирістю передав все те, що, зазвичай, лишається між рядків».

Довідково: Музично-літературний проект «Оркестр Бобовата» виник наприкінці 2009 року у молодіжному мистецькому середовищі Івано-Франківська. Жанр, у якому працюють музиканти, дещо незвичний і новаторський – інтелектуальний етно-глюк. У творенні музичних композицій «Оркестр Бобовата» використовує тексти поетів Василя Голобородька, Ярослава Павуляка, Тараса Григорчука, Богдани Матіяш, а також власні. Етніку засвідчує використання таких інструментів як сопілка, скрипка, дримба, бубон. А глюк – це своєрідний жарт цього колективу. У складі «Оркестру Бобовата»: Василь Карп’юк – голос, дримба;Тетяна Запорожець – сопілка, перкусія; Богдан Ославський – голос, гітара, бубон; Мар’яна Яремак – голос, клавіші; Катерина Романів – скрипка.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА