друкувати


Об’єднати зусилля жіноцтва заради добра допоможе "Оберіг"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-22 09:00:21

«Оберіг». Таку назву носить жіночий клуб, що днями розпочав свою роботу в місті Городенка. Головною метою створення структури її організатори – районна організація Союзу Українок за підтримки благодійної фундації «Рідний край» – визначили підвищення ролі жінки у суспільному житті району та області і насамперед у питання благодійності.

В ході урочистого відкриття клубу його учасниці поділились власним досвідом діяльності у сфері благочинності, обговорили актуальні для свого краю питання, як-от: благоустрою, озеленення, ремонту доріг, будівництва храмів та соціальних закладів, створення робочих місць та облаштування місць для проведення змістовного дозвілля. А крім того обрали голову клубу. За загальною згодою нею стала відома на Прикарпатті активістка Союзу України Марта Дячук. Жінка зізналася, що давно вже мріяла про створення такого клубу, проте не могла це зробити самотужки. Власне, тому і звернулася до депутата обласної ради, голови благодійної організації «Рідний край» Василя Матійчика.

В свою чергу і керівництво «Рідного краю» покладає на клуб певні надії. «Мій край» має на меті впроваджувати ряд благодійних проектів, – зазначає голова Правління Фонду Андрій Матійчик, – і саме такий клуб сприятиме в їх впровадженні. Як приклад, активістки «Оберегу» напередодні різдвяних свят  можуть зв’язати панчішки і шкарпетки, котрі, разом з іншими подарунками, можна буде подарувати діткам-сиротам».

Поряд з благочинною діяльністю клубу на його учасниць очікують цікаві зустрічі, заняття, тренінги та пізнавальні поїздки.

Автор: Сергій БІЛИЙ