друкувати


Звернення депутатів Коломийської міської ради до Президента України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-21 01:11:21

Президентові України
Вікторові Януковичу

ЗВЕРНЕННЯ

Вельмишановний пане Президенте!

Ми, депутати Коломийської міської ради, висловлюючи думку Коломийської громади, глибоко занепокоєні цинічним наступом на українство, який під Вашим прикриттям і мовчазною згодою, роблять реальною політикою Ваші однопартійці та їх соратники у Верховній Раді.

Не інакше, як диверсією провокаторів – шовіністів проти українського народу, як «терористичний акт» регіоналів проти України, сприймає українська громадськість всього світу поправки до Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Стан телевізійного та радіо-ефірів у нашій державі й до цього часу був жалюгідним. Весь інформаційний простір і без того був окупований російськомовною, низькопробною, бульварною попсою. Український, україномовний національний продукт в теле – і радіопросторі України представлено на рівні національної меншини, а не кореневої, титульної нації.

До того ж найкращі українські художні й документальні фільми, програми з української історії, виступи професійних мистецьких колективів, літературні передачі транслюються, як правило, в незручний час, вночі і в такий спосіб, формально створювалась видимість діючої до цього часу в Законі пропорції 50% на 50%. Така норма існувала в Законі до 3 листопада, хоча і вона фактично не виконувалась.

Відповідно до нової редакції Закону українському національному продукту відводиться усього 25 відсотків загальноукраїнського телерадіопростору. Тільки вороги і окупанти здатні на такий «подарунок» українському народові на 21 році незалежності України. Цей акт є послідовним правонаступництвом тих, хто здійснював геноцид проти українців впродовж ХХ століття , а нинішні його режисери замахнулися на святая – святих – українську душу.

Б'ючи на сполох, ми застерігаємо: якщо їм - цій україноненависницькій орді у Верховній Раді вдасться прикрити таку диверсію своєю колективною безвідповідальністю, то Ви, пане Президент, не уникнете персональної відповідальності, як гарант Конституції, ні перед сучасністю, ні перед українською історією. Для Вас це своєрідний тест. Або Ви – Президент, і використовуєте право «вето», або Ви тільки інструмент і маріонетка в руках тих, хто веде тотальний наступ проти українства на всіх фронтах.

Ми від імені всієї Коломийської громади вимагаємо заветувати цей антиукраїнський закон!

Прийнято на дванадцятій сесії Коломийської міської ради шостого демократичного скликання 17 листопада2011 року