друкувати


Аграрії Коломийщини відзначили професійне свято

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-21 11:15:07

19 листопада 2011 року у МБК «Народний Дім» відбулися урочистості з нагоди святкування Дня працівників сільського господарства. Гостей свята зустрічали троїсті музики, а виробники сільськогосподарської продукції Коломийщини презентували свою продукцію.

У святкуванні взяли участь сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, заготівельні та переробні підприємства.

Голова районної державної адміністрації Михайло Негрич привітав усіх аграріїв зі святом та вручив грамоти та подяки за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток сільського господарства. Також наголосив, що на сьогодні рівень розвитку та продуктивності сільського господарства значно покращився ніж за попередні роки, Коломийський район знаходиться в загальному по всіх критеріях на третьому місці в області, а за окремими показниками на першому місці.

Коломийський район славиться урожайними землями та завзятими хліборобами. Цьогоріч вдалося зібрати найвищий урожай за останні 10 років, 75 тис. тонн зерна, при середній урожайності – 43,8 центнера з гектара та озимого ріпаку 4554 тонни, при середній урожайності – 21,7 центнерів з гектара.

Найвищої урожайності зернових культур досягнуто в ТзОВ «Компанія «Агро-Дует»-59,8 центнерів з гектара; «Прут-Генетик» - 53,4 центнера з гектара, філії «Перспектив» - 50,8 центнера з гектара; «Левада» - 50,3 центнера з гектара; «Лендком ЮА»-42,3 центнера з гектара; «Корнич»-41,9 центнера з гектара; фермерському господарстві «Прометей»-43,0 центнери з гектара; приватному підприємстві «Степан Мельничук»-38,3 центнера з гектара. Інтенсивно розвивається у районі садівництво, птахівництво, свинарство.

Також з святковою доповіддю про стан розвитку агропромисловості Коломийщини та вітаннями виступила заступник голови районної державної адміністрації Любов Михайлишин. Серед запрошених гостей святкування відвідав заступник начальника головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Степан Вінтонович, який передав вітання від голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка.

Урочиста частина закінчилась врученням подяк ветеранам сільського господарства, а на завершення відбувся святковий концерт в якому взяли участь художні колективи Коломийщини: народний аматорський художній колектив «Калина» БК с.Турка; народний аматорський танцювальний колектив «Прикарпаття» БК с.В.Кам’янка; народний аматорський ансамбль «Сопілкарі» БК с.Лісний Хлібичин; Лука Суслов с.Н.Вербіж; народний аматорський вокальний жіночий ансамбль БК с.Княждвір; народний аматорський оркестр народних інструментів БК с.Княждвір; вокальний чоловічий квартет БК с.Турка; хореографічний колектив «Пролісок» БК с.П’ядики, а також сольні виконавці Роксолана Кікерчук, Ігор Калиній та заслужені артисти України: Алла Кобилянська та Михайло Попелюк.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА