друкувати


М.Вишиванюк: Свято працівників сільського господарства є всенародним

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-18 01:00:07

На обласних урочистостях з нагоди прийдешнього хліборобського свята – Дня працівників сільського господарства, яке в Україні традиційно відзначають в третю неділю листопада, з доповіддю про успіхи і проблеми в агропромисловому комплексі Івано-Франківщини виступив заступник голови облдержадміністрації Василь Брус.

У поточному році 45% складає приріст у фермерських господарствах. За словами Василя Бруса, зважаючи на те, що в сільському господарстві Івано-Франківська область має намір якнайшвидше вийти на показники 1990 року, «розвиток скотарства має виняткове значення». Зібрано на 150 тисяч тонн зерна більше, як торік. На селі працюють 64 заготівельно-збутових кооперативи, 29 з яких створені у цьому році. Перспективними є 5 інвестиційних проектів з угорцями щодо створення сучасних молочно-товарних комплексів з переробкою молока. У Калуському районі «Даноша» будує завод з виробництва біопалива. У Коломиї та Верховині збудовано сучасні оптові ринки. У Снятині запрацювало овочесховище на 2 тисячі тонн. На розвиток АПК держава виділила 22,9 млн грн.

Вітаючи із загальнонародним святом трудівників села та ветеранів нелегкої хліборобської праці, заступник голови ОДА Василь Брус висловив сподівання, що у наступному році аграрії краю з допомогою Всевишнього (за сприятливої погоди) і суттєвої підтримки держави долучать до економіки краю ще вагоміші результати.

Коли для вручення нагород на найголовнішу сцену області під оплески вщент заповненої театральної зали вийшли голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк і голова обласної ради Олександр Сич (урочистості проходили в приміщенні академічного облмуздрамтеатру ім. Івана Франка) – стало зрозумілим: пошанування аграріїв краю, ветеранів хліборобської ниви для керівників області – справа особливо почесна.

«Я з діда-прадіда з хліборобського роду і цим пишаюся, а професію хлібороба вважаю святою», – наголосив Михайло Вишиванюк, і додав: «Свято працівників сільського господарства дійсно є всенародним».

Голова обласної ради Олександр Сич запевнив урочисте зібрання: депутатський корпус з розумінням ставиться до потреб села. Провели виїзну аграрну сесію, схвалили три цільові програми. Обласна рада оголосить конкурс на краще автентичне село.

Керівники області вручили нагороди аграріям краю. Учасники урочистих зборів переглянули виставу Коломийського обласного театру ім. Івана Озеркевича «Фараони».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА