друкувати


Івано-франківькі служителі Мельпомени не стоять осторонь актуальних проблем суспільства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-17 05:00:45

Театр за здорову націю. Івано-франківькі служителі Мельпомени не стоять осторонь актуальних проблем суспільства. У облмуздрамтеатрі стартував соціальний проект.

Не лікувати, а боротися з причиною наркоманії тут вирішили силою високого мистецтва. Для цього відновили вже призабуту тематичну виставу «Втеча від реальності». Ця драма-застереження вирізняється особливою відвертістю.

Глядачі відновленої вистави — учні місцевих шкіл та вишів. Кілька днів поспіль вони навідуватимуть денні вистави, вступ до яких — це невеличка міні-лекція. Аби поспілкуватися з молоддю, до театру запросили лікарів як тіла, так і душі. Проблема об"єднала представників різних конфесій. Тим часом нарколог обласного диспансеру зазначає — згідно анонімного опитування так звані легкі наркотичні речовини нині вживає кожен третій. А вік споживачів дурману дедалі менший.

Завдяки проекту «Театр за здорову націю» підіймаються актуальні проблеми, пов'язані не лише з наркоманією, але й зі СНІДОМ. Працівники облмуздрамтеатру планують також співпрацю з відповідними громадськими організаціями та фондами, а також залучення спонсорських коштів для підтримки центрів реабілітації.

Джерело: Радіо «Західний полюс»