друкувати


Івано-франківцям розповідали про "анатомію" медіа

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-17 03:00:04

На чиєму боці правда? Івано-франківцям розповідали про «анатомію» медіа. Аби ознайомити мешканців міста зі світом ЗМІ на Прикарпаття завітала Незалежна асоціація телерадіомовників. У ролі лектора — місцевий літератор та журналіст Тарас Прохасько.

Саме він ділиться із молоддю основними принципами роботи газетярів, репортерів та телеведучих. Чоловік переконаний: нині медіа — це передусім засоби впливу та маніпуляції. Відтак слухацька аудиторія повинна розуміти та відслідковувати, що саме їй подають з екранів.

Низка подібних лекцій — це лише частина кінофестивалю незалежних телерадіомовників. У такий спосіб організатори дійства хочуть достукатися до свідомості майбутніх «акул пера» та звичайних мешканців, аби ті не стали маріонеткою у світі інформації та пропаганди.

Після лекції молодь може відчути себе ще й режисером — для цього своє бачення діяльності медіа слід висвітлити у короткометражці. А відтак надіслати її до НАМу. Окрім Івано-Франківська подібні зустрічі незабаром відбудуться у Харкові, Донецьку, Одесі та Сімферополі.

Джерело: Радіо «Західний полюс»