друкувати


На Рожнятівщині збудували нову лісову дорогу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-17 09:00:18

15 жовтня ДП «Брошнівське лісове господарство» проводило урочисте відкриття нової лісової автодороги. Транспортну магістраль довжиною 2,1 км збудували за кошти Державного бюджету України. Вона простягається в лісовому масиві в обхід села Суходіл Рожнятівського району.

Нова дорога не лише забезпечить під’їзд до важкодоступного раніше лісфонду, а й збереже сільські автошляхи від руху багатотонних вантажівок, тракторів та іншої господарської техніки. Не менш важливе значення має нова лісова дорога й для розвитку туризму в регіоні.

До кінця року ДП «Брошнівське лісове господарство» планує завершення ще 2,3 км нової лісової дороги. Її підприємство будує вже за власний кошт. Загалом же, в період з 2007 року ДП «Брошнівське лісове господарство» збудувало та здало в експлуатацію близько 10 км лісових доріг.

У відкритті дороги взяли участь голова Рожнятівської райдержадміністрації Микола Філіпович та директор ДП «Брошнівське лісове господарство» Ігор Коляджин. Вони зазначили, що такі заходи дуже важливі для Рожнятівщини, адже наявність добре розвиненої інфраструктури в районі сприятиме приверненню уваги інвесторів. На урочистості з нагоди завершення робіт запросили, також, місцевого священнослужителя, який посвятив дорогу і благословив усіх, хто долучився до її будівництва.

Прикарпаття посідає перше місце в Україні за кількістю та якістю будівництва лісових доріг. Вже з наступного року в області заплановано збудувати близько 20 км лісових автомобільних доріг за бюджетні кошти, та 16-20 км за власні кошти лісогосподарських підприємств. За період 2011-2015 роки необхідно збудувати майже 173 км лісових доріг.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства