друкувати


До 1 грудня для підприємців Прикарпаття запровадять електронний документообіг в повному обсязі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-16 03:00:22

З метою спрощення дозвільної системи у підприємництві законодавчо затверджено вичерпний перелік документів дозвільного характеру. Закон набирає чинності з 1 січня 2012 року.

В Івано-Франківській області під час видачі документів дозвільного характеру забезпечено перехід від принципу «єдиного офісу» - до «єдиного вікна», причому виключно через Державного адміністратора в дозвільному центрі.

Завершується робота з щодо оновлення діючих та розроблення нових регламентів (інформаційних карток) з видачі документів дозвільного характеру та впровадження системи автоматизованого обміну даними між адміністраторами дозвільних центрів та місцевими дозвільними органами. Скасовано вимогу надання паперових документів (витягів) з державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців для отримання документів дозвільного характеру. За порушення термінів видачі дозвільних документів Державний адміністратор зобов’язаний скласти протокол на посадову особу дозвільного органу та направити в суд.

Про це йшлося на обласному форумі «Бізнес і влада-партнери», що відбувся 13 листопада в обласному академічному муздрамтеатрі ім. Івана Франка. Як і на попередніх щоквартальних бізнес-форумах на цьому головував керівник обласної державної адміністрації. Михайло Вишиванюк уважно вислухав усі зауваження і пропозиції виступаючих представників малого та середнього бізнесу. З ряду проблемних питань голова ОДА тут же дав відповідні доручення. А учасниками чергового обласного форуму підприємців були керівники усіх силових структур області.

Довідково: В Івано-Франківській області діє 19 дозвільних центрів, у яких працюють 23 державних адміністратори. В усіх дозвільних центрах зручний для роботи графік, прийом заяв та надання консультацій здійснюються щоденно, засідання щодо видачі документів дозвільного характеру проводяться, як правило, раз на тиждень. Рішенням спільного засідання колегії облдержадміністрації та регіонального комітету з економічних реформ, яке відбулося 8 листопада, дано доручення місцевим дозвільним органам до 1 грудня забезпечити в повному обсязі запровадження електронного документообігу.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА