друкувати


Михайла Павлика викинули на смітник

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-16 10:00:46

Знав би відомий український письменник, публіцист та громадський діяч Михайло Павлик, що його потомки уже в незалежній соборній Україні зроблять з його пам’яттю, то, напевно, не створював би разом з Іваном Франком Українсько-руську радикальну партію та не боровся б за українську мову, культуру і не мріяв би про незалежність України.

А сталося те, що цими вихідними невідомі особи самовільно демонтували меморіальну дошку встановлену в пам'ять про письменника в 2008 році згідно відповідного рішення Івано-Франківського міськвиконкому. Дошку щоправда не розбили і не використали на будматеріали, а викинули на найближчий смітник. Як дала зрозуміти начальник міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, чиновники Івано-Франківського міськвиконкому схильні підозрювати власників незаконної прибудови, зведення якої ведеться поруч з місцем, де раніше висіла дошка.

Зі слів пані Клочко, останні вийшли при будівництві за «червоні лінії» і зараз долю будови вирішує суд.

«Меморіальна дошка була встановлена рішення Івано-Франківського міськвиконкому, – зазначив з даного приводу заступник Івано-Франківського міського голови Михайло Верес, – її демонтаж – це грубе порушення чинного законодавства. Я просив би, щоб міліція розібралась з цим випадком».

Автор: Сергій БІЛИЙ