друкувати


До 200-ліття з дня заснування першої державної школи в місті Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-15 05:15:20

Декада урочистостей, присвячених 200-літтю з дня заснування першої державної школи в місті Коломиї та 150-літтю з дня створення гімназії пройде у місті на Прутом.

А розпочалася вона 13 листопада 2011 року чудовим концертом за участю кращих колективів загальноосвітніх навчальних закладів та позашкільних закладів міста під гаслом: "Тобі, Коломиє, наші таланти!", який відбувся у міському будинку культури "Народний Дім".

Треба визнати, що зі сцени головного культосвітнього закладу міста вже давно не звучали так довершено організовані, бездоганно підготовлені дитячих і та юнацькі хори, ансамблі, а також танцювальні гурти і виступи солістів.

Заповнена зала слухачами кожен виконаний твір зустрічала дружніми оплесками, вигуками "Браво!" і доброзичливим схваленням.

Окремо хочеться сказати про найкращі колективи і номери програми. Бездоганно виступили юні таланти СШ №1 імені Василя Стефаника. Вони розпочали концерт, вони ж його і завершили останнім акордом. Старанно продумана програма, яка складалася з творів, що були під стиль саме віковій зрілості співаків і танцюристів. Бездоганне звучання і бездоганні народні строї. Керівники окремих гуртів на чолі з директором школи Мирославом Грабом (він же і диригував хором і оркестром) приклали небувалих старань до підготовки свого виступу — це відчувалося і вбачалося у кожному звукові і рухові.

Танці, поставлені балетмейстером Вірою Єсипчук, ніби віддзеркалювали хор Григорія Вірьовки.

Дуже вдало підібрані пісні з дитячої тематики склали в'язанку пісень у виконанні молодшої групи "Джерельце" Коломийського будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Любов Кирничук).

Соліста з 8-ї школи Назарія Іванишина слухачі викликали на "bis". Складається враження, що коли так і дальше буде вдосконалювати свою майстерність цей хлопчик, то оперний жанр України невдовзі збагатиться талановитим тенором.

Важко визначити найкращих, бо найкращими були всі виконавці.

Після концерту слухачі ще довго обмінювалися враженнями і, надіємось, на довго запам'ятають цей чудовий дитячий концерт.

Джерело: Відділ інформаційної політики і зв'язків з громадськістю Коломийської міської ради