друкувати


Митці зібралися на Прикарпатті "У пошуках Великої Риби"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-15 01:15:12

У Івано-Франківську знову збирають тіло символічної істоти. Спочатку ініціатори такої мистецького чину знайшли усіх, хто творить у тематичному руслі. Серед митців є навіть справжні іхтіологи. Для інших риба — ціком містична істота. Усіх їх об'єднала експозиція під назвою «У пошуках Великої Риби». Саме її вже вдруге намагаються запустити в міський простір.

Всеволод Бажалук презентував у експозиції майже десяток власних світлин. Фотографує, зізнався автор робіт, давно, однак досі демонстрував свої доробки хіба у всесвітній мережі. Серія світлин отримала назву «Ілюзії», і всі вони так чи інакше пов'язані з Івано-Франківськом. Фото доповнили майже 5 десятків живописних і не тільки робіт від 15 авторів. Починаючи від акварелей, датованих 72-м роком, і завершуючи олійними полотнами, написаними буквально позавчора.

Ініціатори задуму, який виник ще 2 роки тому, презентують його в контексті мистецького проекту «Дорога досконалого числа». Виставка триватиме до 27 листопада. Впродовж цього часу експозиція оновлюватиметься. Повз глядачів «пропливуть» роботи, пов'язані із символом Риби – фотографії, картини, скульптура. В межах проекту також відбудеться два перформанси.

Джерело: Радіо «Західний полюс»